Klipning

 

Klipning

 

Fakta omkring klipning generelt, klippeterminologi og frisurer

 

Klipningens psykologi

 

Der er rigtig mange faktorer der spiller ind og bør overvejes, når man skal vælge sin klipning og frisurer.

 

Af disse faktorer kan nævnes højde og kropsbygning, selvom det ikke umiddelbart ville være det første man tænkte på ville have betydning for valg af klipning. Disse to faktorer kan dog rent faktisk fortælle meget om hvilken længde og frisurestil der vil passe dig godt. F.eks. vil en høj slank pige, virke højere og tyndere med en kort frisurer, hvorimod en lille pige vil virke endnu mindre og bredere med langt hår.

 

Modebevidshed kan også være en vigtig faktor, når det kommer til hvor dristig og vild man kan være i sit valg af klipning.

 

Det er desuden meget vigtigt at man ikke lader sin alder være en afgørende faktor, og at man derfor ikke bør veje denne faktor særlig højt, da håret kan klippes i mange forskellige længder, til en hvilken som helst alder, og stadig se godt ud. Den afgørende faktor, bør istedet være ansigtsformen, samt hårets struktur.

Ansigsformer og frisurer

 

Der er 5 ansigstyper at tilpasse sin klipning efter:

 

 • Klassisk ovalt
 • Firkantet
 • Rundt
 • Hjerteformet
 • Rektangulært

Det klassiske ovale ansigt

Personer med denne ansigsform kan bære alle former for frisuer - lange såvel som korte. Man kan derfor, som udgangspunkt, frit følge tidens tendenser og egne kreative idder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Det firkantede ansigt

Har du en firkantet ansigtsform, kan den blødgøres med en frisure, der tager det skarpe af kæbelinjen med enten ind- eller udadbukkede spidser. Denne ansigtsform er også særligt god til pandehår, både det tykke og kompakte, såved som det lette og pjuskede.

Det runde ansigt

Har du et rundt ansigt, er det en god ide at vælge en fyldig indramning, der mindsker rundingen af kæben og kinderne. Bløde og feminine krøller passer godt til denne ansigtsform. Assymetriske frisurer er også gode til det runde ansigt, da de bryder den store ansigstsflade.

Det hjerteformede ansigt

Personer med denne ansigtsform har næsten lige så mange muligheder, som personer med den klassiske ovale ansigtsform. Dog er det vigtigt at tage højde for hvor markeret kæbepartiet er. Det er flot at understrege den pikante, hjerteformede ansigtsform ved at åbne ansigtet med en kort længde på issen til at variere frisuren med.

Det rektangulære ansigt

En rektangulær (lang) ansigtsform, kan forkortes ved at bryde de lange linjer med tværgående snit. Derfor er pageformen ideel, med et let blødt pandehår og indadbukkede sidehår, der svirper ind ved kindbenene.

Klippeterminologi

 

Designlinjer og inddelingsmetoder

Designlinjer er den kunstneriske linje i en frisure, også kaldet frisurens ydre linjer.

 

Der findes forskellige designlinjer:

 • Horisontal
 • Diagonal højre/venstre
 • Diagonal frem/tilbage
 • Konkav
 • Konveks

 

Disse designlinjer bruges også som inddelingsmetoder af håret under en klipning.

Diagonal

Højre

Konkav

Horisontal

Diagonal

Venstre

Konveks

Klippeformer

De forskellige klippeformer

 • Solid form
 • Gradueret form
 • Layered form

1. Uniform

2. Øget længde

 

Når designlinjerne, klippeformerne og inddelingsmetoderne, samt vinkler og grader er på plads, kan man begynde at skabe frisurer.

Solid form

Øget længde

Gradueret form

Uniform

Copyright @ All Rights Reserved